Bahan - bahan:
2 gulung laksa kering/mi sanggul/mi siput
1/2 cawan sago mata ikan-rendam seketika sehingga kembang
200ml Santan kotak
1/2 sudu garam
Gula
Air secukupnya


Untuk menghidang-susu pekat dan susu sejat

Cara- cara:
Rebus laksa kering dengan air secukupnya hingga lembut
Masukkan sago mata ikan dan tunggu jernih sepenuhnya
Masukkan santan,garam dan gula
Sebatikan rasa dan siap untuk dihidangkan...
Lebih sedap dimakan sejuk. Cadangan hidangan : Cedokkan ke dalam mangkuk dan tambahkan sedikit susu pekat dan susu sejat supaya lebih pekat/creamy

0 comments:

Post a Comment

ahlan wasahlan

.::ainulasyikin::.

My photo
ASAL MERSING JOHOR DIPLOMA IN SCIENCE BBA(HONS)MARKETING B.TARBIYAH PERMAS (2008) NYDP PERMAS (2009)

.::demi masa::.

.::Islamic Calendar::.

Muslim Prayers Time

Terkini Palestin

Malaysiakini

Berita Harian Online

myMetro

Utusan Malaysia Online

Saifulislam.Com

HarakahDaily.Net 2

.::ya Allah::.

.:iklan pUasa:.

.::wishing you::.

::al-kiSah::

blog ni adalah luahan hati...selame saye berada d UiTM johor...sem yang busy...sem yang panjang..melayan anak2...anak kecik n anak besar...xkira lah...experience di clz...kolej..persatuan...yang penting sebagai daie...beramallah kerana ALLAH...taKbir!!!

Blog Archive

.::thank you Allah::.

.::solat tiang agama::.

.::special guest tOday::.

.::chat::.

Followers