Bahan - bahan:
2 gulung laksa kering/mi sanggul/mi siput
1/2 cawan sago mata ikan-rendam seketika sehingga kembang
200ml Santan kotak
1/2 sudu garam
Gula
Air secukupnya
2 gulung laksa kering/mi sanggul/mi siput
1/2 cawan sago mata ikan-rendam seketika sehingga kembang
200ml Santan kotak
1/2 sudu garam
Gula
Air secukupnya
Untuk menghidang-susu pekat dan susu sejat
Cara- cara:
Rebus laksa kering dengan air secukupnya hingga lembut
Masukkan sago mata ikan dan tunggu jernih sepenuhnya
Masukkan santan,garam dan gula
Sebatikan rasa dan siap untuk dihidangkan...
Lebih sedap dimakan sejuk. Cadangan hidangan : Cedokkan ke dalam mangkuk dan tambahkan sedikit susu pekat dan susu sejat supaya lebih pekat/creamy
Rebus laksa kering dengan air secukupnya hingga lembut
Masukkan sago mata ikan dan tunggu jernih sepenuhnya
Masukkan santan,garam dan gula
Sebatikan rasa dan siap untuk dihidangkan...
Lebih sedap dimakan sejuk. Cadangan hidangan : Cedokkan ke dalam mangkuk dan tambahkan sedikit susu pekat dan susu sejat supaya lebih pekat/creamy
0 comments:
Post a Comment